Posts

Showing posts from October, 2012

Raya yg tak serupa raya

by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

haritu nak post pasal raya,
tapi tak bawa lappy pulak mase balik bintulu,
anyway, ni behind the story punye kisah,
malam sebelum raya haji,
tiba2, si A buat hal,
ngamok entah pasal ape, hentam sume brg2 dlm bilik dia,
(actually dia marah bini dia pasal keje mase raye)
so what? punya lah kecik hal tu nk dbesar2kan macam la bini dia nmpk yg dia p ngamok2 cmtu kan?padahal bini dia tgh busy keje mlm raya,
dia?ade?
anyway, mase tu tgh pegang ank dia, bila dia start wat hal, aku tnya la,
'nape ngamok2 ni?gila ka?' then tak lame pastu naik plak si Z,
siap bawa besi lagi. aku cuak gak, tapi biar je,
dia p tendang pintu bilik tu sampai tercabut. dasatkan?
pastu, dia melenting la, cakap macam2 kat A. yg A ni diam je. jeling dalam keadaan tak waras(palau/mabok),
mule2 aku tgk je,
Z pukul katel, bengkok besi tu,
pastu, A ni tiba2 ckap, pukul lah,
ape lagi si Z baran la,n terus pukul pakai besi tu..
aku terus jerit pggl org kat bawah..
gile..cemas gak kalo a…

a letter to heaven

Image
by RihanNa (bukan Nama Sebenar)
 Dear Abah,

it has been 6 years since you passed away,
and i am still missing you hard each day,
i cant cry, i dunno why,
perhaps, i grew stronger each day,
now that we have 2 more new people (Rania and Nina)  in the family,
it does feel like our family are complete again even after you and nenek 'went away',
i miss you and nenek so much, abah,
suddenly i feel like crying because i truely miss you,
i was hoping that you would be the wali when i finally get married,
but now it's only in my dream,
it's hurt to think about that day, but we have to move on right?we have to.
mak is happy now, me and maden is currently working,
abang is on and off to sea, Rania is growing up, she's too cute,
how i wish you can see you granddaughter.
how i wish you can see mine too. maybe in 2-3 years time. =) hopefully.or maybe 4 years time.lol.
anyway, all of us are growing mature and taller. Lilut's shoe size is bigger than mine now.
can you believe?

one piece =(

by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

sedeh sangat hari ni..
pasal tiga2 web browser kena block dari tgk one piece.
how can this be?
i want to updates myself with the latest episode. not gonna watch it during my work time. salu tgk after 5 or during lunch break what?
bek korg g block sume blog jugak kan?

sedeh sangat..

anyway less than 3 weeks lagi nk jumpe kekasih gemokku..
rase lame plak tak jumpe..
rindu yg teramat sangat...
nk buat stock byk2..standby utk cuti seminggu yg akn ku tempuh nanti..
stock hair clip and pin brooch la..jgn nk kuning plak yer...

anyway, sedeh balik bile ingat one piece..huhuhu...
ok ya'all..tu je untuk kali ni..

just my simple hobby

Image
by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

bila dah busy memanjang takde mase plak nk update blog.
bila dah ade mase takde idea plak nk update blog. lol..

anyway...just nk update the latest hand craft yg telah saya buat di sepanjang hari2 yg telah berlalu..



















anyway.. these are only updates, some of the item here may not be av