Posts

Showing posts from November, 2012

Dan bila Mak mula menangis..

by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

Bila mak dah mula menangis lagi..
saya nekad..takkan ada rasa kesian lagi dengan perangai A.
saya memang sudah berhenti kesian dengan nasib A. dah lama..
tapi dia sendiri yg tak pernah berusaha nk majukan diri..
cemana?
saya benci apa yang dia dah buat kat mak, adik2 and anak bini dia..
bila saya kol mak tadi, mak menangis, dia dah tak sanggup nak pendam semua dugaan tu sorang2..
bukan takda yang dapat diharap sane.
cume tak tahu cemane nk luahkan kut..(itu pendapat saya)
saya cakap kat mak, dari hari tu lagi saya dah bg kata pendapat, hantar saje ke pusat pemulihan,
tapi mak cakap nk bagi dia peluang lagi..
saya dah sangat masak dengan perangai A ni. jadi saya tahu dia pasti akan buat lagi perangai..
tak lame pastu..dgr lagi cerita dia wat hal, dan hari ni..
M kol saya. bgtau dia mengamok di tempat N keje..
pastu balik rumah sambung lagi keamukan dia,
abis semua brg dia rosakkan..
mmg nak mati betol A ni..
M mintak saya amik emergency leave hari ni..
s…

Selamat ulang tahun kekasihku

Image
by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

Dear budak gemok,

banyak yang kite dah lalui dalam setahun hubungan kita ni.
pahit manis masam masin semua la...
tapi hingga saat ini kite masih di sini,
masih terus berada disisi masing2..
tak kira apa pun cubaan.
kite hadapi bersama..
itu janji kite kan?
susah senang sama2..
 walau pada awal hubunga kite, saya banyak menangis,
namun tawa dan senyuman juga tak pernah hilang dari wajah saya,
begitu juga dengan awak,
saya benci bila mendengar awak menangis di hujung talian,
kerna tangisan awak membuat saya rasa bersalah,
saya garang kan wak?
macam mak tiri tak?hahhaha...
tapi awak tetap tabah melayan karenah saya dan betapa terumbang ambingnya mood saya,,
especially mase datang bulan..kesian awak..
tapi nasib baik kite jauh.
taklah awak kene physical abuse oleh saya..
jauh2 macam ni, boleh la selalu rindu, bile jumpe terubat rindu berbulan2..
bile terpaksa berpisah lagi, saya sedih, tapi saya diamkan aje..
sebab yakin akan jumpe awak lagi di lain masa...

kegilaan di dini hari

by RihanNa (bukan Nama Sebenar)

pagi2 isnin dah terima whatsapp dr sis gedik saya di bintulu.
katanya si A buat hal lagi.
aku saje je whatsapp untuk wish good luck kat dia sebab SPM start semalam.
tiba2 received reply yg tak diduga.
aku tanya: apa lagi si gila tu buat? patutla status N plek2 je d facebook.plus harini kan bday dia, statrt la dia wat gila.
sis reply: entah dia cuba nk bunuh diri malam tadi. pastu Z tampar dia 3 kali. perrggghhh.. (memang dia taip gini ar)
pastu M bagi amaran kalo dia wat gila lagi anta terus ke pusat pemulihan akhlak.
pastu saya tanya lagi.:Gila! cemane tu?
sis reply: dia gantong diri kat tangga tu.
saya reply lagi: kenape tak biar je?
sis: Ngok. mana tau, Z yg tampar dia . 3 kali.
saya lagi: ada kamu sambut bday dia?
sis: Entah. macam tak.tapi mcm dia sambut ngn family dia aja.
saya: Gila. sot.

**perbualan tamat di situ.

pastu semalam saya kol mak untuk tanya lagi details hal tu. ape punca dia jadi cmtu.
mak ckp, ntah tak tau. datang gila macam tu la. …